2013. szeptember 1., vasárnap

The Sims 4 - kövér vagyok és gyűlölöm magam

Óriási újításnak ígérkezik az önértékelési és súlyproblémákkal küzdő Simek megjelenése, akiknek már csak egy Schobert Norbert DLC kellene valamikor.

Először nem hivatalosan, majd hivatalosan is bemutatkozott a The Sims 4 a gamescom keretében, ahol már megcsodálhattuk a Simek széles fizikai és a morális skáláját. Most kiderült, hogy ezen két paraméter szorosan összefügg.

Maxis producere, Grant Rodiek árulta el, hogy a The Sims 4 keretein belül rengeteg féle embert alkothatunk, személyiségük és testalkatuk szabadon variálható, sőt, a játékmenet során minden változik. Például ha egy Sim nem edz soha, akkor bizony hamarosan megereszkedik a hátsója, kanapépacává (bocs Paca) változik, és ha a személyisége egyébként nárcisztikus vonásokkal bír, könnyen lehet, hogy megutálja magát. A Simek reagálnak érzelmileg minden változásra, így megjelenik majd az önértékelési zavarokkal küzdő karakter, hogy minden fontos részletet megtanuljunk az életről a játékmenet során.





Rodiek persze igyekezett hangsúlyozni, hogy nem arról lesz szó, hogy minden kövér Sim boldogtalan, hiszen ők nem akarják megmondani senkinek, mi a jó és a rossz (ez tehát mégsem egyértelműen a fitnesz-fasiszták játéka lesz), de a szélesebb érzelmi spektrum szülhet majd érdekes helyzeteket. Lehet örülni annak, hogy egyre komplexebb modellek születnek az életszimulátorban, vagy lehet húzni a szánkat, hogy újabb lehetőség nyílik táplálkozási zavarokkal küzdő, énkép-zavaros tinik kinevelésére az egyébként is erre szakosodott szórakoztatóiparban, én inkább rátok testálnám a véleményalkotás mámoros érzését. Addig eszem valamit és sírok közben kicsit.

Nincsenek megjegyzések: