2010. október 23., szombat

Eljött a konzolosok ideje is

És igen, végre megjelent. A várva várt pillanat amikor is a konzolos foghatják a pénztárcájukat, és megrohamozhatják a boltokat.

Gondolom a konzol tulajdonosok tűkön ülve számolták a napokat, órákat és perceket. Mostanra már biztosan van akiknek magas villany számlájuk lesz az elkövetkezendő hónapokban. Sajnos a Wii tulajoknak rossz hírrel kell szolgálnom, ugyanis késik. De nem kell elkeseredni mert a jövő héten már ők is játszhatnak vele ameddig csak bírják. És utoljára még had említsem meg hogy a Nintendo DS Trailer-je már elérhető magyar felirattal is. Jó szórakozást mindenkinek.

2010. október 20., szerda

Legyél sztár!

Az új kiegészítő másik őrülete a vámpírok mellett a sztárok. Minden sim odavan értük, vágynak az elérhetetlen közelségre... de biztos, hogy elérhetetlen?


* A sztárlét nem karrieri fokozat. A sztárságot egy ún. sztárságmérőn követheted, amelynek 5 fokozata van, a sztárságot ez alapján 0-5 csillagig osztályozzák. Ha egy híresség fölé tartod a kurzort, láthatod, hány csillagja van. Az ötcsillagos sztárok feje fölött sárga csillag lebeg, mint a The Sims Superstar-ban.
* A sztárrá válásnak az első lépcsőfoka, hogy elnyerd egy igazi sztár tetszését. Előny, ha a karriered csúcsán vagy, vagy ha kitűnő mixer vagy. A kiegészítőhöz tartozik egy új személyiségjegy (sztár), aminek a birtokában sokkal könnyebben válhatsz hírességgé.
* Ha semmi pozitívat nem tudsz felmutatni, még mindig ott a rongyrázás taktikája: fizethetsz egy kört a bárban, mutatva ezzel a pénztárcád vastagságát, miközben egyik napról a másikra élsz, vagy hazudozhatsz is, hogy micsoda híresség vagy, és mi mindenhez értesz.
* Lesz egy mérce, ami a hírességekre tett benyomásaid alapján megy följebb, amikor telítődik, megkapod a csillagot.
* A sztárság számos előnnyel jár. Akárhová betérsz, az ital ingyen van. Tárt karokkal fogadnak minden exkluzív bárban, kedvezmények, ajándékok tömkelege vár. Ha elég csillagod van, megnyílik előtted a hídon túli városrész, ahol hatalmas felhőkarcolók állnak. Mindezt fokozza, ha simed gazdag is.
* Ha sztár vagy, számolj a paparazzikkal. Bármi rossz mozdulat, vita, verekedés, a vaku villan, és másnap az újságban találod magad. Természetesen erre is lehet megoldás, a paparazzi is lefizethető. Ha mégsem sikerül, irány a városháza, és beperelheted.
* A sztárok gyerekei előnyt élveznek, rögtön csillaggal születnek. Már gyerekkorban oszthatnak autogramot, valamint van külön nekik fenntartott részmunkaidős állás.

2010. október 18., hétfő

Kiváló előadók a Sims 3 konzol verzójában

Több mint három tucatnyi nemzetközi előadó készítette el aktuális vagy hamarosan megjelenő slágerének sim nyelvű változatát a The Sims 3 konzolos verziója kedvéért.


Sul sul zeedab nas! A The Sims rajongói idén ősszel egészen biztosan felcsavarják a hangerőt HD konzoljaikon vagy számítógépükön, és felszabadult bulizásba kezdenek, akár a The Sims™ 3 alapjátékkal játszanak PlayStation® 3, Xbox 360® vagy Wii™ platformokon, akár a nyüzsgő éjszakai életbe vetik bele magukat a The Sims™ 3 Leszáll az éj kiegészítő csomag jóvoltából* PC vagy MAC platformon.

Az Electronic Arts EA Play márkája ma a mai napon nyilvánosságra hozta a konzolokon idén debütáló The Sims 3, illetve a PC/Mac platformra megjelenő The Sims 3 Leszáll az éj számos stílust (hip-hop, alternatív, pop, rock, elektronikus) felvonultató zenei anyagán közreműködő előadók listáját. A nemzetközi előadógárda olyan nevekkel büszkélkedhet, mint Travie McCoy, a 3oh!3, Flo Rida featuring Jovi, Kelly Rowland és Kelis, akik igazi csemegével kedveskednek a The Sims játékok rajongóinak: sim nyelven, a The Sims sorozat hivatalos nyelvén rögzítették legfrissebb albumuk régi és új slágereit.

– A The Sims a populáris kultúra egyik legnagyobb, legismertebb márkájává nőtte ki magát, így egy nemzetközi hírű előadó számára a szórakoztatóipar egyik legegyedibb, legkülönlegesebb lehetőségét jelenti a felkérés a dalai sim nyelven történő rögzítésére – magyarázta Steve Schnur, az EA Music and Music Marketing részlegének globális ügyvezetője. – Az elmúlt évtizedben több száz előadó csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez, köztük olyan szupersztárok, mint Katy Perry, Lady Antebellum, a Flaming Lips, Damien Marley, a Depeche Mode, Nelly Furtado és Matt And Kim. A The Sims több mint százmillió játékosa és rajongója számára ezek a dalok valóban életük aláfestő zenéjét jelentik.

– Mindig keresem a módját, hogy új közönségrétegeket érhessek el a zenémmel, és a The Sims 3 ebből a szempontból is fantasztikus lehetőséget jelent – magyarázta Flo Rida, aki Jovi közreműködésével készítette el „Fresh I Stay” című dalának sim nyelvű szövegét.

A legtöbb előadó szerint az élmény semmihez sem volt hasonlítható, és sokak számára komoly kihívásnak bizonyult. – Majd’ megszakadtunk a nevetéstől a „Double Vision” sim nyelvű felvétele közben, mert elképesztően bizarrul hangzott – mesélte Sean Foreman (3oh!3) a stúdiófelvétel egyik szünetében. – Mindig nagy rajongója voltam a The Sims játékoknak, de sohasem értettem, mit hablatyolnak a karaktereim a játékban. Nem vagyok benne biztos, hogy a sim nyelv bármelyik emberi nyelvre lefordítható, de egy biztos: használni átkozottul jó mulatság!

– Sim nyelven énekelni életem egyik legnehezebb feladata volt, de nagyon jól szórakoztam – mesélte Travie McCoy, aki hamarosan megjelenő, „Need You” című kislemezének címadó dalát énekelte fel a játék különös nyelvén. Kelly Rowland hozzátette: – Be kell vallanom, hogy nem kis kihívást jelentett a „Rose Colored Glasses” előadása sim nyelven, de nagyon jó muri volt!A The Sims 3 PlayStation 3, Xbox 360 és Wii változatában elhangzó, sim nyelven felvett dalok, illetve világszerte népszerű előadóik listája:

* 22-20’s – „Latest Heartbreak”
* 3oh!3 – „Double Vision”
* Aceyalone and RJD2 – „Ever Seen This”
* Aeroplane – „We Can’t Fly”
* Alpha Rev – „Phoneix Burn”
* Cody Simpson – „IY IY IY”
* Crash Kings – „You Got Me”
* deadmau5 – „Some Chords”
* Flo Rida featuring Jovi – „Fresh I Stay”
* Free Energy – „Free Energy”
* Hot Chip – „We Have Love”
* Innerpartysystem – „American Trash”
* Jasmine V – „All of These Boys”
* Jessica Mauboy – „Saturday Night”
* John Butler Trio – „Gonna Be a Long Time”
* Kidz in the Hall – „Flickin’”
* Lazee featuring Apollo Drive – „Calling Out”
* Mickey Factz – „Dreamland”
* Ozomatli – „Are you Ready?”
* School Of Seven Bells – „Dust Devil”
* The Dirty Heads – „Stand Tall”

A konzolokra valaha megjelent legteljesebb életszimulációként számon tartott The Sims 3 a nyílt világ szabadságát és az újonnan bevezetett, eredményközpontú játékmenet irányított játékélményét kombinálja: játékosai egyedi jellemvonásokkal felruházott simeket – a The Sims játékok kedves, különleges karaktereit – hozhatnak létre, valóra válthatják vagy összezúzhatják az álmaikat, és az eredményközpontú cselekményrendszer segítségével irányíthatják a mindennapjaikat egy élő, folyamatosan változó szomszédságban. A különféle feladatok teljesítésével és trófeák sokaságának összegyűjtésével a játékosok Karmapontokat (Karma points) szereznek, miközben folyamatosan alakítják simjeik sorsát. A Karmapontok segítségével feloldhatják és mit sem sejtő simjeik nyakába zúdíthatják a vadonatúj Karmabónuszokat (Karma Powers), amelyek segíthetik vagy hátráltathatják őket álmaik megvalósításában – egy szó mint száz, minden eddiginél alaposabban felkavarhatják simjeik unalmas hétköznapjait! Szerencsét hozhatnak nekik a „get lucky” („mázlimágnes”) bónusz segítségével, lélegzetelállító szépséggel ajándékozhatják meg őket az „instant beauty” („instant báj”) módosítóval, vagy látványos kudarcokkal sújthatják őket az „epic fail” („megabukta”) büntetéssel. Azonban jobban teszik, ha óvatosan élnek a hatalmukkal, mert a beavatkozás néha bizony váratlan eredményekkel járhat! PlayStation és Xbox 360 platformokon az integrált, nagy teljesítményű tartalomcserélő rendszernek köszönhetően a játékosok sosem tapasztalt interaktivitás részesei lehetnek**: úgy tervezhetik, alkothatják, majd oszthatják meg műveiket, illetve tölthetnek le tartalmakat más játékosoktól világszerte, hogy még az alkalmazásból sem kell kilépniük!


Forrás: Electronic Arts

2010. október 15., péntek

Kavard fel simed unalmas hétköznapjait!

A The Sims 3 új generációs, illetve hordozható konzolokra készült változataiban – HD platformon először – olyan vadonatúj eszközöket adunk a kezedbe, amelyek segítségével minden eddiginél egyszerűbben és alaposabban felkavarhatod simjeid unalmas hétköznapjait! Oldd fel a hatalmas erejű Karmabónuszokat (Karma Powers), és gyakorolj teljes irányítást simjeid élete felett! Hozz nekik szerencsét a „mázlimágnes” („get lucky”) bónusz segítségével, ajándékozd meg őket lélegzetelállító szépséggel az „instant báj” („instant beauty”) módosítóval, vagy sújtsd őket látványos kudarcokkal a „megabukta” („epic fail”) büntetéssel, esetleg szórd meg őket pusztító tűzgolyókkal („fire storm”)!

Azonban jobban teszed, ha óvatosan élsz a hatalmaddal, mert a beavatkozás néha bizony váratlan eredményekkel járhat… Egyes Karmabónuszok kezdettől fogva rendelkezésre állnak, míg másokat a játék során kell feloldanod különféle feladatok teljesítésével, vagy karmapontok elköltésével vásárolhatsz meg. Az ehhez szükséges pontokat simed vágyainak teljesítésével érdemelheted ki, megvásárolhatod a Kihívás boltban (Challenge Shop), illetve megkaphatod jutalomként „A számvetés órájában” („Hour of Reckoning”) – erre minden nap éjfélkor kerül sor, itt ítéljük meg, hogy bölcsen használtad-e a Karma hatalmát.

POZITÍV HATÁSOK
* Égi beavatkozás (Divine Intervention): Elvesztettél egy simet, és szeretnéd visszahozni szellem formájában? Most megteheted!
* Jó muri (Good Times): Távolítsd el a család tagjait sújtó összes negatív hangulatmódosítót, és mindenkinek garantáltan jó napja lesz!
* Instant báj (Instant Beauty): Végre esélyt kapsz a kisebb és nagyobb szépséghibák kijavítására… Aztán kijavíthatod őket újra meg újra meg újra! Ez a bónusz megnyitja a Sim létrehozása (Create a Sim) képernyőt, így bármikor módosíthatod simed arcvonásait és testalkatát.
* Mázlimágnes (Get Lucky): Megnövelheted az esélyét, hogy bizonyos helyzetek jól sülnek el simed számára. A társas interakciók és a csábítási kísérletek során ugyanúgy szerencsét hoz, mint a munkahelyén vagy például pecázás közben.
* Energialöket (Super Satisfy): Azonnal kielégíti simed minden szükségletét. Az élet csodaszép! Simed tele van energiával, és úgy érzi, immár bármivel képes megbirkózni!
* Főnyeremény (Giant Jackpot): Pottyants simed ölébe több pénzt, mint amit el tud költeni, és segíts a családnak mesés vagyont felhalmozni! A harácsolás jó mulatság lehet, de akár álmatlan éjszakákat is okozhat simednek, így hát vigyázz vele!
* Elmebajnok (Stroke of Genius): Ezzel a bónusszal felgyorsíthatod simed tanulási folyamatait, így gyorsabban sajátítja majd el a különféle jártasságokat (főzés, logika, erőnlét stb.)
* Gyorsjavítás (Miracle Fix): Tönkrement a kedvenc zuhanyfülkéd, vagy egyszerűen csak szeretnéd, ha varázsütésre tiszta lenne a lakás? Ez a különleges képesség valóra váltja a vágyaidat – és még sok másra is képes!

NEGATÍV HATÁSOK
* Kozmikus átok (Cosmic Curse): A célszemélyt azonnal eléri végzete: minden szükséglete kritikus szintre esik.
* Földrengés (Quake Maker): Hozd rá a frászt simjeidre: rengesd meg a földet a talpuk alatt, tönkrement tárgyakat és törmelékkupacokat hagyva magad után!
* Megabukta (Epic Fail): Ez minden sim legszörnyűbb rémálma. Szabadítsd rá valakire ezt az átkot, és figyeld a tetted nyomán kibontakozó káoszt! Egy praktikus tanács: jobban teszed, ha a célszemélyt a saját otthonában átkozod meg, nem a tiédben… Elérheted, hogy a simek összeverekedjenek, gázok gyötörjék őket, kirúgják vagy lefokozzák őket a munkahelyükön, eltörjék a dolgaikat, tüzeket okozzanak, és így tovább.
* Tűzvihar (Fire Storm): Hajigálj tűzgolyókat a kiválasztott helyszínre, káoszt és pusztulást okozva!
* Poltergeist: A hatására szellemek tűnnek fel, és kísérteni kezdik simedet.


Forrás: Electronic Arts.

2010. október 13., szerda

Új teremtmények: Vámpírok

Az új kiegészítő különleges teremtményei a vámpírok lesznek. Készítsük fel simjeinket a velük való találkozásra!

* A Sims 3 vámpírjai nem a mostanság elnépszerűsödött gót vámpírok, hanem a klasszikus, Lugosi Béla által megformált porfíriás jellegű vámpírok.
* Szükségleteik azonosak az emberekével, mindössze az éhség helyett náluk a szomjúság jelenik meg szükségletként. Ezt úgy tudják csillapítani, hogy isznak más simek véréből, plazmalevet isznak a hűtőből vagy lopnak plazmakonzervet a kórházból. Természetesen léteznek "vegetáriánus" vámpírok is, ők a plazmagyümölcs levén élnek. A plazmagyümölcs és magja megvásárolható a zöldségesnél. Képesek hétköznapi ételek fogyasztására is, azonban az semmi hatást nem gyakorol rájuk.
* A vámpírok értelemszerűen éhen nem, de szomjan halhatnak, a vámpírok egy egészen újfajta szellemmel rendelkeznek.
* A vámpírokra hatással van a fokhagyma, jelenlétében egy negatív hangulatjelzőt kapnak.
* A vámpírok egy egyszemélyes, 2500 §-ért megvásárolható oltáron alhatnak.
* Képesek olvasni mások gondolataiban, gyorsabban fejlesztik jártasságaikat, gyorsabban mozognak és képesek manipulálni mások gondolatait. Képesek vadászni más simekre, meg tudják különböztetni őket vércsoport és "vérminőség" alapján. Ilyenkor az áldozatok különböző színekben pompáznak.
* A simek nem érzik a vámpírok jelenlétét, azonban ha kiszemelt áldozattá válnak, kanpak egy hangulatjelzőt. Ha ezt meglátod, jobb, ha szeded a sátorfádat, de akár össze is barátkozhatsz a vámpírral. Ha egy vámpír kiszemelte áldozatát, nem csaphat le rá váratlanul, a másik félenk bele kell egyeznie. Ha kapcsolatuk nem elég jó, az áldozat visszautasíthatja a támadást (Lugosi Béla nem ilyen vámpírt formált meg - a szerk.) A normál harapástól az áldozat nem válik vámpírrá. A vámpírrá váláshoz meg kell kérni egy vámpírt, hogy változtasson át. Ezt különböző vizuális effektek kísérik. Ha megutáltad a vámpírlétet, menj el a tudományos laborba gyógyszerért.
* A vámpírok a napfénytől nem pusztulnak el, mindössze egy erősen negatív hangulatjelzőt kapnak, aminek következtében nem tudják használni bizonyos különleges képességeiket. Éjszaka kapnak egy pozitív hangulatjelzőt, a vámpírok ilyenkor a legenergikusabbak.
* A vámpíroknak is lehetnek gyermekeik. Öröklés szempontjából hasonlóan domináns a vámpírlét, mint az emberlét, így egy vegyes kapcsolatból ugyanolyan eséllyel születik ember, mint vámpír. Két vámpírnak értelemszerűen vámpír gyermeke születik. Félvérek nincsenek.
* A vámpírok sokkal lassabban öregszenek, mint az emberek.
* Létezik egy titkos klub, a Plazma 501, ahova csak akkor juthatsz be, ha van egy vámpír ismerősöd, vagy te magad is vámpír vagy.

2010. október 10., vasárnap

Új szomszédság: Bridgeport

Három hét múlva kedden jelenik meg a Leszáll az éj kiegészítő, ami hatalmas újításokat hoz simjeink "unalmas" életébe. Eljött az ideje, hogy megismerjük az új várost!

* A Leszáll az Éj kiegészítő új szomszédsága Bridgeport. A városnak két városrészből áll: belváros és külváros, ezeket egy híd köti össze. A belvárosban vannak felhőkarcolók, a külvárosban luxusvillák.
* Az utak mentén hirdetőtáblák, daruk és lámpák találhatók, ez utóbbi csak díszlet, forgalomirányító szerepe nincs.
* Új étterem nem lesz, de az alapjáték éttermei közül néhányat fölújítottak.
* Új épületek: bárok, klubok, filmstúdió. Lehet lakni felhőkarcolók lakásaiban, illetve telken. Telkekből azonban kétféle van, az egyiken csak sztárok lakhatnak, a többiben a halandó simek is.
* A kiegészítő új közlekedési eszköze a metró. Gyors és könnyű utazást biztosít, dde sajnos mi ebből semmit nem fogunk látni. A metró ingyenesen igénybe vehető. A városban körülbelül tíz állomás van, de a Debug menü segítségével bárhová tehetsz. Használatakor előre meghatározhatod, hogy hova szeretnél menni, mindenféle várakozási időt mellőzve ott is lesz a simed. Itt lemegy, ott feljön. Köztes idő nincs. A metróban akár meg is támadhatják a simeket.
* Az aluljárókban pénzért lehet zenélni.
* A várost egy mozgóárus járja, akinél különféle ételeket vásárolhatsz: hot-dog (8 §), burrito (10 §), taco (10 §), kagylóleves (15 §), plazmagyümölcslé (30 §), hamburger (30 §).
* A városban új fémeket is kereshetsz: acél, cinküveg(?) (smithsonite), wolfram-karbon, vámpírszem
* Új rovarok: pók, termesz
* Új halak (magyar nevük még ismeretlen): sea sludge, sewer trilobite
* Új törpe: Blingaboo, a hiphop törpe