2010. október 13., szerda

Új teremtmények: Vámpírok

Az új kiegészítő különleges teremtményei a vámpírok lesznek. Készítsük fel simjeinket a velük való találkozásra!

* A Sims 3 vámpírjai nem a mostanság elnépszerűsödött gót vámpírok, hanem a klasszikus, Lugosi Béla által megformált porfíriás jellegű vámpírok.
* Szükségleteik azonosak az emberekével, mindössze az éhség helyett náluk a szomjúság jelenik meg szükségletként. Ezt úgy tudják csillapítani, hogy isznak más simek véréből, plazmalevet isznak a hűtőből vagy lopnak plazmakonzervet a kórházból. Természetesen léteznek "vegetáriánus" vámpírok is, ők a plazmagyümölcs levén élnek. A plazmagyümölcs és magja megvásárolható a zöldségesnél. Képesek hétköznapi ételek fogyasztására is, azonban az semmi hatást nem gyakorol rájuk.
* A vámpírok értelemszerűen éhen nem, de szomjan halhatnak, a vámpírok egy egészen újfajta szellemmel rendelkeznek.
* A vámpírokra hatással van a fokhagyma, jelenlétében egy negatív hangulatjelzőt kapnak.
* A vámpírok egy egyszemélyes, 2500 §-ért megvásárolható oltáron alhatnak.
* Képesek olvasni mások gondolataiban, gyorsabban fejlesztik jártasságaikat, gyorsabban mozognak és képesek manipulálni mások gondolatait. Képesek vadászni más simekre, meg tudják különböztetni őket vércsoport és "vérminőség" alapján. Ilyenkor az áldozatok különböző színekben pompáznak.
* A simek nem érzik a vámpírok jelenlétét, azonban ha kiszemelt áldozattá válnak, kanpak egy hangulatjelzőt. Ha ezt meglátod, jobb, ha szeded a sátorfádat, de akár össze is barátkozhatsz a vámpírral. Ha egy vámpír kiszemelte áldozatát, nem csaphat le rá váratlanul, a másik félenk bele kell egyeznie. Ha kapcsolatuk nem elég jó, az áldozat visszautasíthatja a támadást (Lugosi Béla nem ilyen vámpírt formált meg - a szerk.) A normál harapástól az áldozat nem válik vámpírrá. A vámpírrá váláshoz meg kell kérni egy vámpírt, hogy változtasson át. Ezt különböző vizuális effektek kísérik. Ha megutáltad a vámpírlétet, menj el a tudományos laborba gyógyszerért.
* A vámpírok a napfénytől nem pusztulnak el, mindössze egy erősen negatív hangulatjelzőt kapnak, aminek következtében nem tudják használni bizonyos különleges képességeiket. Éjszaka kapnak egy pozitív hangulatjelzőt, a vámpírok ilyenkor a legenergikusabbak.
* A vámpíroknak is lehetnek gyermekeik. Öröklés szempontjából hasonlóan domináns a vámpírlét, mint az emberlét, így egy vegyes kapcsolatból ugyanolyan eséllyel születik ember, mint vámpír. Két vámpírnak értelemszerűen vámpír gyermeke születik. Félvérek nincsenek.
* A vámpírok sokkal lassabban öregszenek, mint az emberek.
* Létezik egy titkos klub, a Plazma 501, ahova csak akkor juthatsz be, ha van egy vámpír ismerősöd, vagy te magad is vámpír vagy.

Nincsenek megjegyzések: