2013. szeptember 17., kedd

The Sims 4 - csoportos beszélgetések, hatalmas mellek

A mindannyiunk által epekedve várt The Sims 4-ben már nem csak két sim folytathat beszélgetést, hanem egész baráti társaságok vitathatják meg, kinek a medencéjéből nem vezet ki létra. És lehet nagy ciciket csinálni.

Igaz, azt már a gamescom óta tudjuk, hogy a The Sims 4-ben alkotott karakterek attribútumai minden eddiginél hatékonyabban, gyorsabban változtathatóak, illetve hogy néhány egyszerű egérmozdulattal felépíthetünk olyan házakat, amilyeneket a korábbi részekben órák alatt, a valóságban pedig csak hónapok alatt tudnánk. Ugyanakkor új információként érkezett, hogy a baljós nevű Smart Sim technológia alkalmazásának köszönhetően bármely más sim bekapcsolódhat két ember beszélgetésébe, és ennek hosszútávon az lehet a következménye, hogy fellázadnak, kiütik a monitort és eltörik a felhasználók összes ujját, úgyhogy nem ám sanyargatni őket! A The Sims 4 előzetesünket is olvassátok el, sok információt tudhattok meg az Electronic Arts egyik legnagyobb 2014-es dobásáról.


2013. szeptember 1., vasárnap

The Sims 4 - kövér vagyok és gyűlölöm magam

Óriási újításnak ígérkezik az önértékelési és súlyproblémákkal küzdő Simek megjelenése, akiknek már csak egy Schobert Norbert DLC kellene valamikor.

Először nem hivatalosan, majd hivatalosan is bemutatkozott a The Sims 4 a gamescom keretében, ahol már megcsodálhattuk a Simek széles fizikai és a morális skáláját. Most kiderült, hogy ezen két paraméter szorosan összefügg.

Maxis producere, Grant Rodiek árulta el, hogy a The Sims 4 keretein belül rengeteg féle embert alkothatunk, személyiségük és testalkatuk szabadon variálható, sőt, a játékmenet során minden változik. Például ha egy Sim nem edz soha, akkor bizony hamarosan megereszkedik a hátsója, kanapépacává (bocs Paca) változik, és ha a személyisége egyébként nárcisztikus vonásokkal bír, könnyen lehet, hogy megutálja magát. A Simek reagálnak érzelmileg minden változásra, így megjelenik majd az önértékelési zavarokkal küzdő karakter, hogy minden fontos részletet megtanuljunk az életről a játékmenet során.