2010. július 31., szombat

Lakások megint

Előre jelezném, ez nem hivatalos információ. Egy külföldi oldal, Sims 3 Nieuws közölte le ezt az információt. Na lássuk csak!

Nem sok, de annál érdekesebb. A kiegészítő, mint a neve is sugallja, az éjszakai életről szól, és ahogy a bemutatóba is láttuk, a város is szerepet kap benne. Erre alapozva elég logikus, hogy egy lakást is bérelhetünk magunknak. Az egész épületben találkozhatunk majd simekkel, de az egyetlen sim aki "él", azok csak mi vagyunk. A játék készítésekor igyekeznek a lakásos élet jó oldalát bemutatni a készítők. A játék alapja nagyon hasonlítani fog az előző, Nagyvárosi élet kiadásra. Lényegében az Éjszakák, és a Nagyvárosi élet mixét kapjuk meg felújítva.

2010. július 29., csütörtök

The Sims 3 Leszáll az éj

A Simek átbulizhatják az éjszakát a The Sims 3 legújabb kiegészítő csomagjával!

A The Sims 3 Leszáll az éj kiegészítő csomag sztároknak kijáró bánásmódban részesíti a Simeket a luxuslakokban, bulikban és koktélbárokban bővelkedő, dinamikus belvárosi környezetben, ahol nyüzsögnek a hírességek... és a vámpírok!

A kiegészítő idén ősszel jelenik meg.

2010. július 27., kedd

Időjárás?!

Sajnos az időjárás még nem jelent meg a játékban, de egy-két trükkel könnyen elővarázsolhatunk pár effektet.

Az Álomállások kiegészítővel lehetőséged van különböző időjárási effektusokat megjeleítened, azonban ez a játékmenetre nincs hatással, inkább a film, illetve fényképkészítéshez hasznos. Ehhez tedd a következőket:

1. Nyisd meg a kódablakot (Ctrl+Shift+C)
2. Írd be a következő kódot: Testingcheatsenabled true
3. Írd be a következő kódot: Buydebug
4. Nyisd meg a vásárlás módot, azon belül a Debug menüt (kérdőjel ikon); menj a Vegyes kategóriába
5. Vásárold meg a Ködköpködő nevű tárgyat (gömb alakú)
6. Kattints rá, miközben nyomva tartod a Ctrl és a Shift billentyűket
7. Kattints a Vizuális effektus beállítása lehetőségre
8. Megjelenik egy ablak, ebbe a következőket írhatod:


rainbow
rainbowinter
rainbowinterinter
rainbowsource
rainbowsourceinter
rainbowsourceinterinter
rainheavydaytime
rainheavynighttime
rainlightdaytime
rainlightnighttime
raintorrentialdaytime
raintorrentialnighttime
rapidsnorock
rapidsrock
rapidswaternarrow
rapidswaterwide
snowfallingheavyday
snowfallingheavydaytime
snowfallingheavynight
snowfallingheavynighttime
snowfallinglightday
snowfallinglightdaytime
snowfallinglightnight
snowfallinglightnighttime

2010. július 25., vasárnap

After Dark

Bár sajnos a mostani hír, még nincs hivatalosan megerősítve, de semmiképp sem légből kapott, ide-oda hadonászás.

A Play.com internetes webáruházban megjelent egy új The Sims 3-mas tétel, ami az After Dark névre hallgat. A dátum szerint külföldön október 29-én érkezik. Sajnos ennél bővebb információnk nincs róla, de már lehet gondolkodni, miről is fog szólni? Éjszakai élet mint a The Sims 2 Éjszakák? Várjuk az ötleteiteket!

The Sims 3 After Dark

U.I.: Lehet a későbbiekben letörlik a weboldalról a tételt, így elképzelhető, hogy a link egy idő után nem fog működni!

2010. július 23., péntek

Álomállások- folytatás

Új állások

Az állások frontján is drámai változásoknak lehetünk tanúi. Immáron a simek lehetnek egyéni vállalkozók is – csak egy telefonba és egy látogatásba kerül a Városházán –, és már jöhetnek is az új írók, fotósok, borászok, avagy nektarin készítők… és a sornak közel sincs vége! Az egyéni vállalkozás előnyei a rugalmas időbeosztás, valamint a főnök- és kollégamentesség. Nincs több kapcsolatépítés a munkahelyeden, és akkor dolgozol, amikor szeretnél!

Az egyéni vállakozóság minden esetben egy-egy jártasságra épül, és bár heti alapbér van, a simek által előállított profit szerint lehet előléptetésben részesülni és a ranglétra csúcsára jutni, amit immár a Városháza biztosít.

Ez eddig rendben is van, de van, aki nem szeretne egyéni vállalkozó lenni. Ők sem lettek elfelejtve, hisz bőséges a választék:

Orvos: A simek ugyan úgy, ahogy eddig, válhatnak orvossá, azonban annyival módosult a munkarendjük, hogy esetenként el kell hagyniuk a munkahelyüket, hogy időben oda érjenek egy oltópontra beoltani társaikat, vagy épp kötözésre menni az azt igénylőkhöz.

Szellemvadász: A kutatóintézetből immáron nem csak őrült tudósok kerülhetnek ki, hanem szellemvadászok is! Egy-egy szellem esetében a vadász eldöntheti, hogy szabadon engedi-e a fogását, vagy felajánlja az intézetnek kísérleti célokra… akárhogy is dönt, a város hemzseg a befogatlan szellemektől!

Tűzoltó: Talán ismerősen hangzik az idézet „… mert lehetsz tűzoltó, katona, vadakat terelő juhász…” Ebből a trióból az EA Games ezúttal a tűzoltót választotta, mivel katonai pályát már alkottak, a vadak terelésére pedig elrettentően kicsinek mutatkozott a tömegigény. :)

Az állással érkezett egy új épület is – meglepő módon a Tűzoltóság épülete –, ahol a simek a munkaidejüket számos úton-módon tölthetik el: formában tarthatják a riasztó rendszert és az autót – ezek alapvető szükségletei az állásnak, illetve edzhetik magukat, hogy erőnlétüket a jó szolgálatába állítva segíthessenek azokon, akiknél tűz ütött ki. Figyelem! Komoly szakma ez és nagyon számít az idő!

Magánnyomozó: Azoknak a simeknek, akik inkább egyedül dolgoznak, nem félnek egy kis csetepatétól és jó a megfigyelőképességük, ez a szakma az igazi álomállás. Új ügyeket telefonon illetve a rendőrségre ellátogatva vehetünk magunkhoz, és ha kiderítettük, ki tett vagy nem tett valamit, bezsebelhetjük a jól megérdemelt simoleonokat.

Stylist és tetováló művész: Ez esetben szintén egy új épülettel van dolgunk, ami otthont ad mind a két szakmának. A stylistok állása távolról sem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnhet. A simek kívánságai változók és néha azzal sem elégedettek, amit ők találtak ki. Az állással jár egy portfolió is, ahova az adott sim beteheti munkája gyümölcseit: a fényképeket, amiket „átváltoztatott” kuncsaftjairól készített, ezzel növelve a díját. Az épületben ezen kívül a simek tetoválhatnak és tetováltathatnak is, csak rajtuk áll. Hogy hány tetoválás, hova és milyen színekben? A variációk listája végtelen!

Belsőépítész: A dekoratív, esztétikát vagy épp extravaganciát kedvelő simek örömmel válnak belsőépítésszé, ily módon lehetőséget kapva, hogy szomszédaik otthonát is kellő eleganciával alakítsák át - természetesen a munkaadó igényeit próbálván kielégítve -. Itt is, mint a stylist simeknél, portfolióval tehetik magukat kelendőbbé az építész simek.

2010. július 6., kedd

Álomállások – új város, új simek, új állások!

A június 4-én megjelent kiegészítő rengeteg újdonságot hozott magával minden téren. Új szomszédság, új megismerésre váró simek, új épületek, új jártasságok, és ahogy a játék címe is elárulja, új állások!

Új város

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a Sims 3 második kiegészítőjével egy új szomszédság is érkezett, Twinbrook. A város új szabadidőközpontokat is kínál, amellett, hogy kinézetben és elrendezésben a végletekig menően ellentéte Sunset Valley harmónia dús, rendezett és tengerparttal, tavakkal szegélyezett-pöttyözött vidékének. Ezen persze segíthetünk, hiszen immár átalakítható maga a város is: üres telkek kerülhetnek el róla, vagy épp le rá, átszervezhetővé vált a város kialakítása, csak egy kattintásba kerül, és minden ott lesz, ahol mi szeretnénk!

Természetesen az új város mindent tartalmaz, amit az elődje, emellett rászokhatunk a mosodában való pletykálásra és zenehallgatásra is – persze a mosás mellett –.

Akik nem szeretnék kiteregetni nyilvánosan a szennyesüket, továbbra is moshatnak otthon, a kétféle mosó- és szárítógép, valamint a fregoli segítségével. A simeknek szokásává vált a ruháikat a földön hagyni, e célból nem árt vásárolni néhány szennyes tartót, így a levetett ruhák ott landolnak, nem pedig a házban szerte-széjjel.

folyt.köv.